Koca Yusuf yağlı güreş şenlikleri hazırlıkları başladı - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Koca Yusuf yağlı güreş şenlikleri hazırlıkları başladı

Koca Yusuf yağlı güreş şenlikleri hazırlıkları başladı

18 Mayıs 2013 Cumartesi


Şumnu Koca Yusuf Derneği yönetimi, efsanevi pehlivan Koca Yusuf’un doğduğu Karalar (Çerna) köyünde yeniden dünyaca ünlü Koca Yusuf adını taşıyan ikinci yağlı güreş ve şenlikleri düzenlemenin ilk adımlarını atıp, toplantı yaparak yeniden bir araya geldi. Aktif çalışmaya başlayan 9 kişilik ekipş faaliyet ekipleri ve hazırlıklarına, maddi ve manevi destek verenlere, gençlere ve genel olarak topluma sağlayacağı faydaları, beklenen sonuç ve alınacak neticeler ile planlanan spor yarışmasının ayrıntılarına değindi.

Bilindiği gibi, Koca Yusuf Spor ve Kültür Derneği yönetiminde yer alan milli güreş şampiyonu ve başkan Arif Vasvi, Mozaik dergisi ve Şumnu Kültür Evi Başkanı Nurten Remzi, dünya güreş üçüncüsü Gülhan Rufat, güreş şampiyonu Deçko İvanov, güreş antrenörü Bayazit Kemal, Karalar köyü muhtarı İsmail Hilmiev, sambo şampiyonu Ali Tarakçi, Nüsiet Hamidova ve Gülten İzedinova‘dan oluşan 9 kişilik ekip, geçen 2012 yılında İlk Koca Yusuf Yağlı Güreş ve Şenliklerini gerçekleştirerek Türkiye ve Bulgaristan tarafından büyük ilgi gördü ve çok önemli bir barış ve iyi komşu ilişkileri simgesi olarak çalışmaya başladı.

2. Koca Yusuf Yağlı Güreş ve Şenlikleri ile ilgili bilgi, Mayıs 2013’ten sonra tüm Bulgaristan, Türkiye ve Balkan ülkeleri medyalarına verilecek. Teklif ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Mobil +359 886942495
E- mail: kocayusuf@abv.bg, mozaikdergisi@abv.bg

Nurten REMZİ

Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER