Sezgin Mümin: HÖH, Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözsün - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Sezgin Mümin: HÖH, Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözsün

Sezgin Mümin: HÖH, Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözsün

17 Mayıs 2013 Cuma


Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin lideri Lütvi Mestan'a mektup gönderdi.
Mümin, mektubunda HÖH'ün çalışmalarını yakından takip edeceğini bildirdi.  BAF Başkanı, Bulgaristan Türklerine yapılan zorunlu asimilȃsyonunun sorumlularının cezalandırılması ile ilgili çalışma yapmasını konusunda HÖH'ü uyardı.

Mektubun orijinal metni:
                                                      
Bulgaristan Adalet Federasyonu sivil toplum kuruşu Başkanı Sezgin Mümin'in

Hak ve Özgürlükler Hareketi partisi

Genel Başkanına


MEKTUBU

Sofya


Sayın Genel Başkan,

Karalama savaşları ile zorlu geçen erken seçimlerdeki başarılı sonuçlardan  dolayı sizleri tebrik ederim.
42. hükümetin milletvekili olarak gelecekteki çalışmalarınızda Türk kökenli Bulgaristan vatandaşlarının yirmi üç yıldan fazla  zamandır çözülmeyen sorunlarını, yani sivil toplum kuruluşu olarak hedefimiz olan SoyaDönüş Süreci davasının sonuçlandırılması, zorla dayatılan isimlerin arşivlerden kaldırılması, ana dilinin zorunlu ders olarak okutulması gibi buna benzer sorunları unutmamanız gerektiği konusunda çağrıda bulunmak isterim.

Bulgaristan Adalet Federasyonu yönetimi, HÖH meclis meslis grubunun çalışmalarını yakından takip edecek, toplumu site ile gazetemiz aracılığıyla bilgilendirecek; sizleri destekleyeceğim, fakat aynı zamanda da Türk kökenli Bulgaristan vatandaşlarının sorunları ile ilgilenen sivil toplum kuruluşu sıfatıyla sizin hem muhalifiniz hem düzelticiniz olacağız.

Aydın Osman | T Haber
Bu yazıyı paylaş :

1 yorum:


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER