Ataka’nın miting sloganı: Nefrete hayır - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Ataka’nın miting sloganı: Nefrete hayır

Ataka’nın miting sloganı: Nefrete hayır

23 Haziran 2013 Pazar



Türk karşıtı söylemleri ile bilinen milliyetçi parti Ataka’nın bugün Sofya’da düzenlediği mitinginin sloganı “Nefrete hayır”dı.

Mitingi Ataka’nın lideri Volen Siderov yönetti. 

Ataka, miting yürüyüşüne parti merkezinin bulunduğu Vrabça Sokağı’ndan yola çıktı, Moskovska Sokağı’na uğradı ve yürüyüşünü Vasil Levski Anıtı’nın önünde tamamladı.

Ataka’nın Genel Başkanı Volen Siderov, miting yürüyüşüne “Son haftalar Sofya’yı bir saldırganlık sardı; Ataka partisi de bu saldırganlığa karşı olduğunu dile getirir. Bulgar toplumuna bizim sağduyulu bir siyasȋ parti olduğumuzu göstermek isterim.” sözleriyle başladı.

Volen Siderov, Bulgaristan’ın nefret ile saldırganlığa ihtiyacı olmadığını, ekonomik büyümeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Ataka Genel Başkanı “Bütün Bulgaristan, bu protestoların siyasȋ partilerin güdümünde olduğuna, iyi niyetli de olmadığına kanaat getirdi, çünkü “Sizden nefret ediyoruz” pankartları asılıydı. Nefret ederek Bulgaristan için güzel gelecek istenemez.” dedi.

Ataka lideri, bugünkü mitinginin amacının nefret ile hakaret söylemlerinden uzak barışçıl mitingin nasıl yapıldığını göstermek olduğunu ifade etti.

Siderov, Bulgaristan’ı soyup kötü  yola sokan Kostov, Simeonov ve Borisov’un iktidara dönmesine karşı olduğunun da altını çizdi.

Siderov, bazı siyasȋ güçlerin, kendi kötülüklerini örtbas etmek için anarşi yaratmaya çalıştığını kaydetti.

Ataka sempatizanları ellerinde Bulgar bayraklarını dalgalandırdı ve Tsvetan Tsvetanov ile Boyko Borisov’un başında fes çizili pankartlarını açtı.

Siderov, protestolarda kendisinin sözde Türk olduğu için başında fes çizili pankartların açıldığını belirtti ve “Bununla ne amaşladıklarını anlamadım.” diye ekledi.

Siderov, Bulgar halkının Sofya’ya gelecek parası olmadığını savundu ve “Olsaydı gelip de “Yeter artık kışkırtmalara son verin, sokaklarda içkili genç istemiyoruz.” diyeceklerdi diye ekledi.

Ataka’nın miting yürüyüşüne gelen yüzlerce vatandaş “Bulgaristan” ve “Volen” çığlıkları attı.

Miting, Vasil Levski Anıtı’nın önünde yoğun güvenlik önlemi altında geçti.

Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER