Hükümet karşıtı protestoların onüçüncü günü: İğrenç koalisyona istifa - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Hükümet karşıtı protestoların onüçüncü günü: İğrenç koalisyona istifa

Hükümet karşıtı protestoların onüçüncü günü: İğrenç koalisyona istifa

26 Haziran 2013 Çarşamba



Bugün yine Bakanlar Kurulu’nun önünde hükümet karşıtı protesto düzenlendi.

Göstericiler, ellerinde bayrak ile pankartlarla meydanı doldurdu.

Bugün en çok “İğrenç koalisyona istifa” yazılı pankart dikkat çekti.

Polis, yine yoğun güvenlik önlemi aldı.

İlk kez protestolar, konser ile başladı.

Polis göstericilerin arasından 10 kişiyi kimlik kontrolünden geçirerek protesto yerinden uzaklaştırdı.

 Prtotestocular, bugünkü gibi yarın yine meclisin önünde kahve içerek yolu trafiğe kapatacağını ilȃn etti.

İçişleri Bakanlığı’ndan (MVR) alınan bilgilere göre bugünkü protestoya saat 19:30’a doğru 4 bin vatandaş katıldı.

Kaza ya da çatışma olduğuna dair henüz bir bilgi yok.

Islık çalan 20 genç kendisi Millȋ Özgürlük Hareketi taraftarı diye tanıttı. Protestocular, onları yuhlayarak “provakatör” diye aralarına almadı.

20 gencin, kendilerini birilerinin göndermediğini, kendi isteğiyle orada olduklarını söyledi.
Polisler, gençleri kenara çekerek kimlik belgelerini yokladı.

ÖTEKİ ŞEHİRLERDEKİ PROTESTOLAR
Filibe’deki protesto
Filibeli protestocular, saat 20:00’den sonra Merkez Tren Garı’nın geçişlerini durdurdu. Göstericiler, tren yollarını saat 21:00’e doğru açtı.

Protestocularla sonuna kadar yürüyen 87 yaşlı için de para toplama teklifinde bulunuldu.
“Bu adama en azından ayakkabı ile gömlek almak için 1 leva bağış yap da değişim sembolü olmayı sürdürebilsin” yazılı broşürler de dağıtıldı.

Protestocular, bugün açlık grevine başlayan Edvin Sugarev’i desteklediğini belirtti ve “Açlık grevine son ver, çünkü yöntecilerimiz hak etmiyor” çağrısında bulundu.

Protestolar saat 22:00’ye doğru sona erdi. Protestocular, yarın saat 8:00’de valiliğin önünde, 18:00’de de belediyenin önünde protesto düzenleme kararı aldı. Göstericiler, hükümetin istifasi ve yeni seçim kanunu taleplerini duyuruncaya kadar protestolarını sürdüceğini söyledi.

Varna’daki protesto
Protestova katılan yetmişe Varnalı Mariya Luiza Bulgarı’nı kavşağındaşı bütün geçişleri trafiğe kapattı. Yine istifa çığlıkları atıldı. Göstericiler her akşam olduğu gibi yine ellerinde Bulgar bayrakları savurdu. Birçok aile çocuklarını da yanında getirdi. Göstericiler arasında hükümet istifa edene kadar valilikte kalmakla tehdit eden de oldu.

Burgaz’daki protesto
50 civarı vatandaş hükümet karşıtı protestoya katıldı. Yediden yetmişe protestoya katılan Burgazlılar, ellerinde Bulgar bayraklarını dalgalandırıp ıslık çaldı ve “İstifa” çığlıkları attı.

Yukarı Cuma’daki protesto
Protestocular, Yukarı Cuma (Blagoevgrad) Emniyet Müdürlüğü’nün önünde Bulgaristan Millȋ Marşı’nı çaldı. Emniyetin önündeki dönel kavşak 10 dakikalığına trafiğe kapatıldı. Göstericiler yine merkez solaklarını dolaşarak “İstifa”, “Musa Palev dışarı” diye çığlık attı.

Sliven’deki protesto
30 civarı Slivenli hükümet karşıtı protestoya katıldı. Protestocular, hükümetin istifasını ve Seçim Kanunu’nda değiştirilmesini istediklerini belirtti. Slivenli göstericiler, yine aynı yoldan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ile Bulgar Sosyalist Partisi’nin (BSP) merkezinin önünden geçti.

Göstericiler, isteklerinin yerine getirilinceke karar protestoları sürdüreceğini belirtti ve şiddet ile nefret çağrısında bulunmadıklarının altını çizerek bunu yapanları da provokatör sayarak aralarına almadıklarını savundu.

Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER