Hz. Peygamberin Miracı ve Ümmetine lütfedilen “İlahi Hediyeler” - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Hz. Peygamberin Miracı ve Ümmetine lütfedilen “İlahi Hediyeler”

Hz. Peygamberin Miracı ve Ümmetine lütfedilen “İlahi Hediyeler”

7 Haziran 2013 Cuma

Beyhan Mehmet 
Kırcaali Bölge Müftüsü

Muhterem Din Kardeşlerim!

Bu akşam Miraç Kandili'ni idrak edeceyiz. Gecenin ehemmiyetini anlamak için hadi buyurun, Hz. Peygamberin (s.a.s) hayatına bir yolculuk edelim, Miracı onun haleti ruhanisiyle teneffüs edelim...

Evet, Yıl hüzün yılıydı, Peygamberimizin muhtereme eşi (annemiz) Hz. Hatice- kadınların en hayırlısı hakkın rahmetine kavuşmuştu. 3 gün arayla peygamberimizin (s.a.s) amcası Ebu Talib (Hz. Ali’nin babası)’te vefat etmişti. Ebu Talib, iman etmese de her zaman yeğni Muhammed’e ve ashabına yardımcı oldu- himaye etti,ayrıca Peygamberimiz çocukluğunu onun evinde geçirmişti…

Bir beşer (İnsan) olan peygamberimiz hüzünlüydü… Allah’a tevekkül ediyor, teslimiyet ve sabır gösteriyordu…
Adem (a.s) gibi cennetten çıkartılsak, Yusuf gibi kardeşlerimiz tarafından kuyuya atılsak, Zekeriyya gibi testereyle ikiye biçilsek, Eyyub gibi 17 yıl yatağa mahkum hayat sürsek… bize düşen tevekkül ve teslimiyettir! Allah dostlarının ifade buyurdukları gibi “Ya rabbi, Kahrın da hoş, lütfun da Hoş”.

Ve recep ayının 27.gecesiydi, hicretten bir bucuk yıl önce ( 620-621yılı) Hüzünlü Nebi, ilahi yolculuğa çıkartılıyordu. Kabe’den- Mescid-İ Aksa’ya, oradan da sidertü müntehaya ( Yüce Kat semalara). Hiç bir beşerin (insanın) ulaşmadığı mertebelere misafir ediliyordu Fahri kainat efendimiz. Cennet ve cehennemi gören, Ulul Azm peygamberleriyle sohbet eden, Yüce Allah’a (Ruyetullah) taat ve tazimini bildiren Peygamberimiz, Ümmetine Miracın hatırası olarak şu üç hediyeyi takdim ettiler:

1. Beş Vakit namazı, Namaz müslümanların Miracıdır – Allah katında yükselişidir (Hadis)

2. Amenerrasulu Aşr-I Şerifi- yatsı namazı sonrasında okuyan için, o gece vefat ederse Şehitlik mertebesine ulaşır müjdesi – (Hadis)

3. Tevhid akidesi ve müminlerin nihayi nokta olarak Cennete girecekleri – Ancak, Kişinin ilk hesaba çekileceği amel namazdır- (Hadis), Mevlam rızasıyla huzuruna Kabul etsin (vefat anımızda da Müslüman olarak vefat etmeyi nasip etsin).

Bu ilahi yolculuğu Peygamberimiz (s.a.s) Mekke eşrafına ( Müşriklere ) anlattığında alay ettiler, hatta Ebu Bekir’e giderek dostun Muhammed bir gecede, deveyle bir ay süren yolculuğu tamamladığını ifade ediyor, Mekke’den – Kudüs’e gidip-geldiğini ifade ediyor, ne dersin deyince? Bunu Peygamberim Muhammed söylüyorsa “ DOĞURUDUR” hiç yalanını görmedik! Cevabını verir ve “ SIDDIK” (Sadık, Tereddütsüz Doğrulayan) makamına yükselir.

Bu mübarek geceyi idrak ederken, manevi yolculuğu gerçekleştiren kainatın efendisinin bir sözünü hatırlayalım “ Ne mutlu Müslüman’a, onun her hali güzeldir, başına sıkıntı ve problem gelir o SABREDER ve kazanır, Başına bolluk, sıhhat ve afiyet isabet eder ŞÜKREDER ve kazanır”.

Hüzün yılına müteakip yaşanan Miracı hatırlarken, hüznümüz ve sorunlarımızı düşünelim “ Kendini nefsinizden başlayın" Peygamber tavsiyesine uyarak, muhasebe ve tövbemizi yapalım, arınmak suretiyle manevi yükselişe nail olalım.

Hüzünlü, dertli ve kederli kardeşlerimizin- huzurlu, mutlu ve başarılı olmalarını temenni ederek, Mübarek Miraç kandili İslam aleminin birlik ve dirliğine, bütün insanlığın da refah ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim.

Not: Recep Ayının 27 gecesi, miladi takvimde karşılığı 05.06.2013 Çarşamba akşamıdır. Merkezi camilerimizde “Miraç Kandili” programları tertip edilecektir.

Müşterek dualarla, Allah’a emanet olun Dostlar!
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER