"Protestoları RZS ile NFSB örgütledi, Yanev’in arkasında da Borisov var" - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » "Protestoları RZS ile NFSB örgütledi, Yanev’in arkasında da Borisov var"

"Protestoları RZS ile NFSB örgütledi, Yanev’in arkasında da Borisov var"

3 Haziran 2013 Pazartesi



Bulgar Sosyalist Parti (BSP) Meclis Grubu Başkanı Maya Manolova, 2 Haziran’da BSP’nin merkezinde düzenlenen basın toplantısında “Sokağa dökülen insanlar yeni kurulan hükümetin nesini protesto ediyor” sorusunu sorarak “RZS ile NFSB’nin düzenlediği ortada” diye ekledi.

BSP Grup Başkanı “Bugün Botev’i anma günü. Böyle bir günde herkes, Bulgaristan uğruna hayatını feda eden kahramanlara şükranlarını ifade eder. İki siyasȋ parti, saldırgan sloganlarla biten protestoyu düzenlemek için tam bugünü seçti. Biz sivil protestolara saygı duyarız, her vatandaşın protesto etme hakkına da saygı duyarız. Şubat ayında Boyko Borisov’u sivil protestolar, iktidardan indirdi, acaba bugünkü protestolar da sivil protesto mu? Çünkü biz ne bir sivil talep, ne de hakkı çiğnenmiş bir vatandaş gördük” diye konuştu.

Manolova “Üç gün önce kurulan hükümetin istifası isteniyordu. Yane Yanev’in arkasında GERB, Boyko Borisov var. RZS yine GERB’in siyasȋ çatışmalarına alet olarak görünen yüzü olacak. Bir de bu protestoların ne kadar yasal olduğu akıllarda soru işareti bırakıyor” diye ekledi ve BSP merkezinin önündekinin yasadışı olduğu kaydetti.



T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER