Tsvetanov için 100 bin leva kefalet istenecek - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Tsvetanov için 100 bin leva kefalet istenecek

Tsvetanov için 100 bin leva kefalet istenecek

3 Haziran 2013 Pazartesi

Bulgar medyaları, savcılığın, yarın  eski İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov'un ya tutukluluğunu talep edeceğini ya da Tsvetanov için 100 bin leva kefalet isteyeceğini yazdı.
Tsvetanov, yarın dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdiğinde  suç duyurusu nedeniyle ulusal soruşturmaya çağrılacak. Tsvetav'la ilgili verilecek karar yarın belli olacak.

"DOKUNULMAZLIĞI İKİNCİ KEZ KALDIRILACAK"
Bulgaristan Vatandaşları Avrupa Kalkınması (GERB) partisinin Genel Başkanı Boyko Borisov, Tsvetanov'un Belçika gezisinden döndükten sonra dokunulmazlığından feragat edeceğini daha Cuma günü bildirmişti.
Dokunulmazlığından kendi isteğiyle feragat edeceği 2 haftalık süre başlamış durumda.

TSVETANOV, DOKUNULMAZLIĞINDAN VAZGEÇMEZSE
GERB milletvekili Tsvetanov, dokunulmazlığından kendi isteğiyle vazgeçmezse Meclis Başkanı Mihail Mikov, Başsavcının, Tsvetanov'un dokunulmazlığının elinden alması için meclise oylama  önermek zorunda kalacak. Bulgar medyasının, bazı milletvekillerinden aldığı bilgiye göre iki tanık Tsvetanov'un sözlü olarak milletvekilleri ile iş adamlarını yasa dışı yollarla dinlediğine dair ifade verdi.

TSVETANOV: SUÇSUZUM
Tsvetan Tsvetanov, bu konuyla ilgili olarak kendisini "Suçsuzum, sonuçta gerçekler her zaman da ortaya çıkar. Daha kampanya sırasında dokunumulmazlığımı kaldıracağımı belirttim, milletvekili olarak göreve geldiğimin ilk gününde yaptım da. İçişleri Bakanı olarak da hiçbir zaman yasa dışı faaliyetlerde bulunulması için emir vermedim, çünkü her zaman yasalar ve devlet ile vatandaşların çıkarlarına göre hareket etmişimdir" diye savundu.

Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER