"Türkiye'dekiler para için değil, hakları için protesto ediyor" - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » "Türkiye'dekiler para için değil, hakları için protesto ediyor"

"Türkiye'dekiler para için değil, hakları için protesto ediyor"

3 Haziran 2013 Pazartesi

Çar 2. Simeon Sakskoburggotski hükümeti döneminde Dışişleri Bakanlığı yapan Solomon Pasi, Bulgaristan Millȋ Radyosu'na (BNR) yaptığı konuşmada "Türkiye'dekiler para için değil, hakları için protesto ediyor. Türkiye 21. yüzyılın ekonomik devi. 12 yıllık yönetinden sonra en iyi hükümet bile yorulur" dedi.
Pasi, Türkiye ile ilgili durum değerlendirmesi yaparken "Protestolar, oradaki Avrupa başlangıcının çok güçlü olduğunu gösterdi. Dayatılmaya çalışılan İslȃmcılık, haklın büyük bir kısmının kabullenebileceği türden değil. Onlar, Kemal Atatürk'ün laiklik ilkelerini korumak istiyor" diye açıklamada bulundu.
Eski Dışişleri Bakanı "Bu baş kaldırmalar, ülkenin demokratikleşmesine katkı sağlıyor. Umarım kurbanlar, asgari seviyede olur. Orasının insanları milli karar etrafında birleşiyor, iç savaş senaryoları da aşılacak. Erdoğan, Türkiye'yi İslam dünyasının lideri yapmaya kararlı. Büyük bir ihtimalle İslamı reformlaştırmayı hedefliyor. Biz de bir komşu ülke olarak bu durmu üzücü buluyoruz" diye ekledi.
T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER