Hükümet kurma görevini Borisov iade etti. Sıra BSP'de - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Hükümet kurma görevini Borisov iade etti. Sıra BSP'de

Hükümet kurma görevini Borisov iade etti. Sıra BSP'de

23 Mayıs 2013 Perşembe


Bulgaristan'da önceki hafta yapılan genel seçimlerde sandıktan birinci çıkan GERB partisi lideri Boyko Borisov, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'le bir araya geldi. Borisov, tek şanslarının milliyetçi Ataka partisi ile koalisyon kurmak olduğunu, fakat bunu kendilerinin istemediğini söyledi. Borisov, "Seçimlerden önce halka koalisyona tabi olmayacağımıza dair söz verdik. Büyükelçilere hakaret eden Ataka partisiyle de yola çıkmak istemiyoruz." dedi. 

GÖREV BSP'YE VERİLDİ
Boyko Borisov'un görevi kabul etmemesinin ardından Plevneliev, Sosyalist Parti lideri Sergey Stanişev'le bir araya geldi. Stanişev, hükümeti kurması için eski Maliye Bakanı Plamen Oreşarski'yi desteklediklerini belirtti. Plevneliyev, hükümeti kurma görevini BSP'nin Başbakan adayı Oreşarski'ye verdi. Görevi alan Oreşarski 'En kısa sürede parlamentoya yeni kabineniyi oluşturacak bakanların listesini sunmak için elimden geleni yapacağım' dedi. 

HÖH, BSP'NİN BAŞBAKAN ADAYINI DESTEKLİYOR
Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Başkanı Lütvi Mestan da Oreşarski teklifine daha önce destek vermişti. Salt çoğunluk için 1 oya daha ihtiyacı olan iki partinin destekleyeceği teknokratlar kabinesinin, azınlık hükümeti olarak görev yapması bekleniyor.
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER