Sezgin Mümin: Bulgaristan Türkleri dilimizi unutursak etnik olarak silineceğiz - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Sezgin Mümin: Bulgaristan Türkleri dilimizi unutursak etnik olarak silineceğiz

Sezgin Mümin: Bulgaristan Türkleri dilimizi unutursak etnik olarak silineceğiz

20 Mayıs 2013 Pazartesi


Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Bulgaristan Türklerine “Ana Dili Zorunlu Ders Olarak Okutulsun” kampanyası ile ilgili açık bir mektup yazdı.
Sezgin Mümin, mektubunda ana dili Türkçenin okutulması için en yakın okullara dilekçe verme süresinin 18 Mayısta sona erdiğini hatirlattı ve erken seçim heyecanıyla kampanyanın geçiştirildiğini kaydetti.

Mektubun orijinal metni:
Bulgaristan Adalet Federasyonu sivil toplum kuruluşu Başkanı Sezgin Mümin'in



MEKTUBU



Sayın Soydaşlar,
Ana Babalar,
Nineler ile Dedeler,
Türk Kardeşlerim,



Çocuklarınızın ana dili eğitimi alması için en yakın okula dilekçe verme süresi 18 Mayıs 2013 tarihinde doldu.

Erken genel seçim süresince esas borcumuzu, yani çocuklarımıza ana dili eğitimi vermemiz konusunu unutur gibi olduk.

Dilin millet belirtisi olarak önemli rolünün kesinlikle bilincindeyiz. Dil, bu toplumun insanlarının birliğini vurgulayıcı unsur olarak bilinir. Biz Bulgaristan Türkleri dilimizin unutulmasına izin verirsek bu iş etnik olarak silinmeye kadar varır.

Türk kökenli Bulgaristan vatandaşlarının çıkarlarını temsil ettiğini iddia eden HÖH ile “Kasim’in partisi” olarak bilinen partilerin programlarında ana dilinin zorunlu ders olarak okutulması, geleneklerimizi göreneklerimizi Türkçe eğitim alarak etnik kimliğimizi koruma koşuluyoktu.

Seçimler dönemsel olarak dört yılda bir düzenlenir, ancak dil, bir toplumun insanlarını birleştirendir, mensubiyet duygusu verir.

Gerekirse ilk ders gününü boykot edip yeni seçilen milletvekillerini Eğitim Kanunu’nda değişikliğe gitmeye zorlayacağız.

Bulgaristan Adalet Federasyonu, herkesi eğitim sisteminde ana dilinin zorunlu ders olarak okutulmasını desteklemeye çağırıyor.

Susarak bizi boş vaatlerle kandıranlara oy vermeyi sürdürmeyelim, ana dilimizi yazmayı konuşmayı unutarak etnik olarak silindiğimizi gören yok.

Nelerin önemli olup olmadığını durup düşünün! Bu yirmi üç yılın hesabını kimden soracağız, güvenip oylarımızı verdiğimiz kişilerden mi, yoksa kendimizden mi!
 Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER