Protestoların onikinci günü - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Protestoların onikinci günü

Protestoların onikinci günü

25 Haziran 2013 Salı

Oreşarski hükümetini protesto eden binlerce vatandaş, onikinci gün de Bakanlar Kurulu'nun önünde protesto düzenledi.

Meydanlarda "İstifa", "Mafya", "Kızılca çöplükler" çığlıkları yankılandı.

Protesto sırasında bölge trafiğe kapatıldı.

Protesto, yoğun polis güvenlik önlemi altında geçti.

Göstericilerin başlıca istekleri, Seçim Kanunu'nda değişiklikler ve Millet Meclisi'nde daha az milletvekiliyle temsil edilmek.

Protestoyu destekleyip de katılamayan protestocu olursa Bulgar bayrağını terasına ya da penceresine asma fikri ortaya çıktı.

Yarın daha kalabalık gelmeleri ve etten vuvar örmeleri bekleniyor. 10 binden fazla gösterici internette yarın protestoya katılacağını ilân etti.

Protestolara katılan bir grup müzisyen, göstericilere moral verdi. 

Gençler meclisin önünde plâj taklidi yaptı.

Göstericiler, bazı siyasetçilerin resimlerini toplayarak alışılmaşın dışında bir çöp toplama gösterisi sergiledi.

Protestocular arasında gerginlik yaratan iki gösterici, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İçişleri Bakanlığı'ndan (MVR) alınan bilgilere göre saat 20:15'e doğru gösteriye 3 bin kişi daha katıldı. 

DİĞER ŞEHİRLERDEKİ PROTESTOLAR
Filibe'deki protesto
Filibeliler, birkaç dakikalığına Çifte Banya kavşağını trafiğe kapattı. Altı Eylül (Şesti Septemvi) Bulvari ile 3. Çar Boris Birleştirici (Tsar Boris Treti Obedinitel) Bulvarı trafiğe kapatıldı. Protestoya birçok anne çocuğu ve çocuk arabasıyla katıldı.


700 civarı gösterici yürüyüşe geçti.


Protestocular, milliyetçi Ataka partisinin ofisinin önünden geçti, ancak partiyi önemsemediğini göstermek için önünde durmadılar.


Varna'daki protesto
Yüzlerce Varnalı, hükümet karşıtı protesto düzenlemek amacıyla belediyenin önünde bir araya geldi.


Bulgar bayrakları savuran Varnalılar, "Kızılca çöplükler", "İstifa" çığlıkları attı.


Protestocular, belediyenin önündeki kavşağı trafiğe kapattı.


Varna'da motorlu polisler yoğun güvenlik önlemi aldı.

Tırnova'daki protesto
 20 civarı Tırnova sakini, barışçıl protesto amacıyla Bulgaristan Ana Anıtı'nın (Pametnik "Mayka Bılgariya") önünde bir araya geldi. Bugünkü protestoda polis güvenlik önlemi almadı. Protesto sakin geçti.


Sliven'deki protesto
Bugün Sliven'de de Oreşarski hükümetine karşı protesto düzenlendi. Göstericiler, hükümetin istifasını ve Seçim Kanunu'nda değişiklik istedi.


Yukarı Cuma'daki protesto
100 civarı Yukarı Cuma (Blagoevgrad) sakini, St. St. Kiril ve Metodiy Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Öfkeli göstericiler "HÖH'e hayır", "Oreşarski dışarı", "Musa Palev istenmiyorsun" çığlıkları attı. 


Aynı zamanda milliyetçi parti Makedon İç Devrimci Örgütü (VMRO) aktivistleri, yarın saat 11:00'de Razlık (Razlog)-Bansko yolunda protesto düzenleyeceğini ilân etti. 

VMRO, Kulata ile İlinden Gümrük Sınır Kapısı'nı ve Sandanski, Simitli, Kresna ve Strumyani E-79 kara yolunu da trafiğe kapatacağını duyurdu.


Днес сред протестиращите се роди идеята - който не може да присъства на протестите, а подкрепя идеята им, да постави трибагреника на балкона или прозореца си.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/143842-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-12-%D1%85%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BC%D1%81-(%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F).html
Днес сред протестиращите се роди идеята - който не може да присъства на протестите, а подкрепя идеята им, да постави трибагреника на балкона или прозореца си.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/143842-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-12-%D1%85%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BC%D1%81-(%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F).html
Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER