HÖH ile BSP’nin eski kadroları, Oreşarski hükümetinin bakan yardımcıları - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » HÖH ile BSP’nin eski kadroları, Oreşarski hükümetinin bakan yardımcıları

HÖH ile BSP’nin eski kadroları, Oreşarski hükümetinin bakan yardımcıları

13 Haziran 2013 Perşembe


Başbakan Plamen Oreşarski, bakan yardımcıları ile valilerin isimlerini ilȃn etmedi, hafta sonuna kadar açıklayacağını söyledi.

Bulgar medyaları, Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) Genel Başkanı Sergey Stanişev’in BSP’li ilk 7 kişinin ismini ilȃn etmesinin ortaya çıkmasının ardından meclis koridorlarında artık atanmış vali ile bakan yardımcısı olduğu bilgisinin sızdığı konuşulduğunu, HÖH’lü bakan yardımcılarının da büyük bir kısmının bilindiğini yazdı.

AÇIKLANAN BAKAN YARDIMCILARI İLE VALİLERİN İSİMLERİ 
Bakan yardımcıları
Çavdar Georgiev, yine eski Çevre ve Sular Bakanlığı’ndaki makamına oturacak. Hak ve Özgürlükler hareketi (HÖH) partisi de Svetlana Dyankova’yı, BSP de Lazar Lazarov'u emek ve sosyal politikalar bakanı yardımcısı koltuğunu oturtacak. HÖH'ün Basın Ataşesi Velislava Krısteva kürtür bakanı yardımcısı atanacak. BSP'den de Lofça (Loveç) Dram Tiyatrosu Müdürü Vasil Vasilev kültür bakanı yardımcısı olacak.
Tarım bakanı yardımcıları HÖH'ten Bürhan Abazov, BSP'den de Yavor Geçev.

Valiler
Sofya şehri valisi BSP'li Rosen Malinov, Sofya İli valisi de HÖH'lü Emil İvanov. Silistre valisi Nusuf Nusuf, Tırgovişte valisi Emel Rasimova. BSN'nin Köstendil valisi de İvan Karakaşev. Pernik valisi atama konusunda skandal yaşanıyor.
Kırcaali, Varna ve Burgaz valisi de BSP'den. Şumnu ile Rusçuk da HÖH ile BSp arasında tartışma konusu.

Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER