“Mustafa Kemal Atatürk – İmparatorluğun Paşası, Cumhuriyetin Cumhurbaşkanı” adlı kitabın tanıtımı Filibe'de yapılacak - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » , » “Mustafa Kemal Atatürk – İmparatorluğun Paşası, Cumhuriyetin Cumhurbaşkanı” adlı kitabın tanıtımı Filibe'de yapılacak

“Mustafa Kemal Atatürk – İmparatorluğun Paşası, Cumhuriyetin Cumhurbaşkanı” adlı kitabın tanıtımı Filibe'de yapılacak

15 Haziran 2013 Cumartesi

Bulgar Yazar İvan Vlaykov tarafından kaleme alınan “Mustafa Kemal Atatürk – İmparatorluğun Paşası, Cumhuriyetin Cumhurbaşkanı” adlı kitabın yeni baskısının tanıtımı, T.C. Filibe Başkonsolosluğunun himayesinde, 18 Haziran 2013 Salı günü saat 18.30’da “Novotel Plovdiv” - “Plovdiv Salonu”nda yapılacak.

Atatürk kitabının yazarı İvan Vlaykov, “Atatürk’ün kişiliğini araştırırken, en çok inanılmaz cesaretinden etkilendim” diye konuştu. Mustafa Kemal’in akıl almaz cesaretinin kendisini büyülediğini kaydeden Vlaykov, “Önceden hesapladığı riskin gerçek boyutunu gören bu insan, hayatında sık sık ölüme meydan bile okumuştur” ifadesini kullandı. 
       “Atatürk’ün olağanüstü kişiliğini biraz daha anlatmak istedim” diyen Vlaykov, Atatürk hakkında çok geniş kapsamlı araştırma yaptığını belirtti ve şunları kaydetti: “Atatürk’ün kişiliğini daha gerçekçi bir biçimde vermek istedim. Bu kitapta Atatürk’ün, tecrübe, hayal ve izlenimleri kendi ağzından anlatılıyor. Böyle bir anlatımın, okuyucu açısından daha sürükleyici olacağına inanıyorum.” 
       Vlaykov, bugüne kadar Atatürk’ün hayatını anlatmaya çalışan yazarların, O’nun ulaşılması pek zor olan iç dünyasındaki duygusallığa ışık veremediğini savunarak, “Mustafa Kemal, ‘Ben sıradan biri değilim’ demiştir. Ben de bunu ispatlamaya çalıştım” diye konuştu.

Ajans Bg
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER