5 parti meclise kesin giriyor - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » 5 parti meclise kesin giriyor

5 parti meclise kesin giriyor

9 Mayıs 2013 Perşembe


Pazar günü gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde kamuoyu anketleri parlamentoya 5 siyasi partinin kesin gireceğini gösteriyor. 

 GERB 
Düşük yaşam standartları ve yolsuzluğa karşı kitlesel protestolar sonrasında Şubat ayında GERB hükümeti istifa etti. Boyko Borisov liderliğindeki GERB, iktidardaki dört yıl içinde dış borcu düşük tutmayı başardı ancak ekonomi ve revizyon, sağlık ve eğitim sisteminde reformlar konusunda verdiği sözleri tutamadı. Parti hala sıkı maliye politikası izleme sözü vaat ediyor. 

Bulgar Sosyalist Partisi 

Kamuoyu yoklamalarında ikinci sırada bulunuyor, düşük gelirliler için vergi indirimi ve 250 binden fazla vatandaşa istihdam yaratma sözü veriyor. Sosyalistler, seçimden birinci parti olarak çıkarlarsa geniş koalisyon sözü veriyor. 

Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi 

Kendisini liberal olarak tanımlayan parti için uluslararası ajanslar, ‘ülkedeki etnik Türklerin partisi olduğunu ve 7,3 milyonluk Bulgaristan’da nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan Türk ve Müslümanları temsil ettiğini’ kaydediyor. HÖH, anketlerde yüzde 6 destekle üçüncü siyasi güç olarak çıkıyor. Sosyalistlerin olası bir koalisyon ortağı olarak görülüyor. İkinci bir Türk partisinin kurulması HÖH'e oy kaybettirmesi bekleniyor.

 ATAKA

Ülkedeki diğer etnik gruplara karşı düşmanca tutumuyla tanınan aşırı milliyetçi parti, kamuoyu anketlerinde yüzde 5 desteğe sahip görünüyor. Yeni milliyetçi oluşumların siyasi sahneye çıkmasının sonucu ATAKA’nın oy kaybetmesi bekleniyor. 

Vatandaşlar İçin Bulgaristan 

Eski Avrupa Birliği Komiseri Meglena Kuneva liderliğindeki sağcı parti, iki büyük parti olan BSP ve GERB’in seçmenlerini hedefliyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi kolaylıkları sağlamayı vaat ediyor. Şeffaf kamu ihaleleri de öncelikleri arasında olduğunu vurguluyor. 


T HABER

Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER