CHP ile AKP arasında Bulgaristan seçimleri tartışması devam ediyor - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » CHP ile AKP arasında Bulgaristan seçimleri tartışması devam ediyor

CHP ile AKP arasında Bulgaristan seçimleri tartışması devam ediyor

9 Mayıs 2013 Perşembe


TBMM Genel Kurulu'nda, CHP ve MHP'nin grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulu'da, CHP'nin, Bulgaristan'da yapılacak seçimlerde oy kullanacak olan ve Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının, AKP Hükümeti tarafından yönlendirildiği iddialarıyla ilgili önergenin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi ele alındı.

Öneri üzerine söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, AKP'nin, Bulgaristan'daki seçimlerde oy kullanacak olan Bulgar vatandaşı soydaşları, Hürriyet ve Şeref Partisi'ne oy vermeleri için yönlendirdiğini iddia etti. 

Köprülü, Tekirdağ'ın Çorlu Kaymakamı'nın, söz konusu seçimlerde oy kullanacak olan soydaşlara, ''Devlet karar aldı oylarınızı Hürriyet ve Şeref Partisi'ne vereceksiniz'' diyerek baskı yaptığını iddia etti. Emre Köprülü, çoğunluğunu Türkler'in oluşturduğu, Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Partisi'nin eski Genel Başkanı Ahmet Doğan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bulgaristan'da Türk düşmanlığı yaratmaya çalışan Bulgar Başbakanı ile işbirliği içinde olduğunu söylediğini iddia etti.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye'nin, hiçbir ülkenin içişlerine karışmaması gerektiğini belirterek, ''Eğer karışırsanız o zaman sizin içişlerinize karıştıklarında şikayet edemezsiniz. Oy kullanacak Türk kardeşlerimize sesleniyorum: bu iktidar kimi desteklediyse onun evi yıkıldı. Bu arkadaşlar kimle ilgilendiyse onun durumu çok daha kötüye gitti'' diye konuştu.

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, seçimlerde oy kullanacak olan Bursa'da yaşayan soydaşlara da devlet görevlilerince aynı baskının yapıldığını savundu. Özensoy, ''Burada yaşayan soydaşlarımız da bu durumdan son derece rahatsız. Türkiye Cumhuriyeti artık korku devleti haline geldi. Bu zulüm nereye kadar gidecek-'' dedi.

AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, muhalefetin iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Çavuşoğlu, Türkiye'de yaşayan ve çifte vatandaşlığı bulunan soydaşların oy kullanabilmesi için Türkiye'de de sandıkların kurulacağını, mülki idare amirlerinin bunu organize ettiğini dile getirdi. Hakan Çavuşoğlu, ortaya atılan iddialarla hükümeti zan altında bırakmanın kimsenin faydasına olmayacağını kaydetti.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP'nin uyguladığı dış politika sonucu, dünyanın neresinde olursa olsun, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının artık başlarının dik olduğunu ve büyük bir gururla ''Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım' dediğini söyledi. Elitaş, ''Bunu dışarıdakiler de görüyor ama siz göremezsiniz'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Köprülü'nün konuşmasını anımsatarak, ''Sayın Köprülü Trakya'daki çalışmaları sırasında tanık olduğu olayı TBMM kürsüsüne getirdi. Konu bundan ibarettir'' dedi. Hamzaçebi, bu iddiaların yanıtlanması gerektiğini kaydetti



Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER