BAF'tan Erdoğan'a destek - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » BAF'tan Erdoğan'a destek

BAF'tan Erdoğan'a destek

17 Haziran 2013 Pazartesi

Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümün, yazdığı mektupta Türkiye'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini belirtti.

BAF Başkanı, Türkiye'de ortalığın bir önce durulmasını dilediğinin altını çizdi ve Başbakan Erdoğan'ı Türkiye dışında yaşayan Türkler ile diğer İslȃm dinine mensup vatandaşlarla ilgilenmesini de taktir ettiğini kaydetti.

Mektup metni:



Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu Başkanı Sezgin Mümin’den



T. C. Başbakanı

Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a



M E K T U P





    Sayın Başbakan,

    Bulgaristan Adalet Federasyonu, Bulgaristan’daki Türkler ile Müslümanların sorunlarıyla ilgilenen bir sivil toplum kuruluşudur. Takipçilerimiz, tek suçları Türk-Müslüman doğum adları ile dinȋ görüşlerini değiştirmek istememek olan, bundan dolayı da totaliter rejimin zulümlerine maruz kalmış, hapishanelerinde yatmış ve kamplarına sürülmüş insanlardır.

Bulgaristan Adalet Federasyonu’nun teşebbüsüyle meclise Bulgaristan Müslümanlarının Zorunlu Asimilȃsyonunu Kınayan Bildiri sunulup kabul ettirildi.

    Sayın Başbakan,

    Karma bölgeleri çok gezmişimdir, birçok Türk-Müslümanla görüşmem olmuştur, bütün sempatizanlarımız sizleri ve siyasetinizi destekler.

Son on yıldır sizin yönetimizdeki Türkiye, sadece Balkanların ekonomik gücü değil, dünya çapında güçlü bir ülke haline geldi.

Hükümetinizin önceki hükümetlere nazaran Türkiye dışındaki soydaşlarına ve din kardeşlerine daha fazla ilgi gösterdiği de gözümüzden kaçamamakta; gösterdiğiniz bu büyük alȃkayı da taktir etmekteyiz.

Sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye Cumhuriyeti’ndeki başkaldırıları kınıyoruz. Bu gösterileri bilinçsiz Türk gençlerini haince emellerine alet eden provokatörlerin düzenlediği kanaatindeyiz.

Sizlere desteklerimizi sunar, siyaset hayatınızda da başarılar dilerim!

14 Haziran 2013                                                          Saygılarımla: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Sofya                                                                                 (BAF Başkanı Sezgin Mümin)         




                                                                                       İletişim hattımız:
Başkan: Sezgin Mümin
 tel.: 0879260546, 0888043311

                                                                                                e-mail: ncpjustice@abv.bg

                                                                                                  Organizasyon Sekreteri:

                                                                                                     Remzi Hamdi, tel.: 088953096

Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER