İskeçe’den Türkçe yayın yapan Kral Fm radyosu cezalarla susturulmaya çalışılıyor - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » İskeçe’den Türkçe yayın yapan Kral Fm radyosu cezalarla susturulmaya çalışılıyor

İskeçe’den Türkçe yayın yapan Kral Fm radyosu cezalarla susturulmaya çalışılıyor

17 Haziran 2013 Pazartesi

Hüseyin Karadayı
Yunanistan İskeçe’den Türkçe yayın yapan Kral Fm radyosu, Yunanistan devletinin kestiği cezalar yüzünden Avrupa Birliği mahkemelerine başvurmaya hazırlanıyor.

Kral Fm radyosuna toplam 248 bin euro ceza kesildi
Kral Fm radyosunun sahibi Hüseyin Karadayı, Türkçe yayın süresini aştıkları ve yayının kapsama alanını geniş tuttukları için toplam 248 bin euro ceza aldıklarını söyledi. Karadayı, cezaların amacının baskı yapmak ve Türkçe yayın yapan radyoyu kapatmak olduğunu belirtti.
Yaklaşık 15 yıldır mahkemelerle uraştıklarını kaydeden Karadayı, Yunanistan’ın bu tutumu nedeniyle kapanma ile karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. Son care olarak Avrupa Birliği mahkemelerine başvuracaklarını açıklayan Karadayı, gerekli evrakların hazır olduğunu ifade etti.

Bulgaristan Kırcaali, Yunanistan Tasos Adası ve Edirne’ye kadar yayınları dinlenebilen Kral Fm’in sahibi Karadyı, böyle geniş bir alana Türkçe yayın yapmalarına rağmen ne Yunanistan’da Türklere ait sivil toplum kuruluşları ne de ki Türkiye’den manevi yardım bile almadıklarını söyledi.  

Hat
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER