Romanya’da Türkçe Resmi Müfredata Giriyor - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » , , » Romanya’da Türkçe Resmi Müfredata Giriyor

Romanya’da Türkçe Resmi Müfredata Giriyor

28 Mayıs 2013 Salı

Nisan ayında Köstence'deki liselerde başlatılan seçmeli Türkçe derslerinin müfredat çalışmaları hızlandı.

Konuyla ilgili olarak Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi’yi ziyaret eden Köstence İli Eğitim Müfettişliği yetkilileri Türkçe derslerinin müfredata dahil olması için Yunus Emre Enstitüsü ile bir  işbirliği anlaşması imzaladı.

Konuyla ilgili olarak Köstence İli Eğitim Başmüfettişi Prof. Dr. Raducu Popescu, Türkçe Eğitimi Müfettişi İcbal Anefi ve Proje Bölümü Müfettişi Anca Luliana Dragomir’in yer aldığı heyet, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, Başkan Yardımcısı Şaban Çobanoğlu ve Köstence Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Haşim Koç’un bulunduğu Enstitü heyetiyle görüştü. Yapılan toplantının ardından iki heyet arasında bir protokol imzalandı. Halen 6 lisede 120 öğrencinin tercih ettiği Türkçe dersleri bu  protokolle resmi müfredata dahil oluyor.


Protokole göre Yunus Emre Enstitüsü Türkçe dersi veren liselere kitap ve eğitim materyali desteğinde bulunacak. Ayrıca Köstence Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ile Köstence İl Milli Eğitim Müfettişliği Türk dilinin tanıtımı faaliyetleri çerçevesinde ortak projeler üretecek.

Yunus Emre Enstitüsü
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER