BAF, komünist rejimin mağdurlarına çağrıda bulunarak dava açmalarını istedi - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » BAF, komünist rejimin mağdurlarına çağrıda bulunarak dava açmalarını istedi

BAF, komünist rejimin mağdurlarına çağrıda bulunarak dava açmalarını istedi

27 Mayıs 2013 Pazartesi


Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, yaptığı basın açıklamasında Ajans Bg ile T Haber okurlarının desteğini istedi ve komünist dönemin siyasȋ mahkȗmlarını ve onların ailelerini tazminat davası açmaya çağırdı.

BAF Başkanı Sezgin Mümin, mağdurların tazminat davası açmak için tek kuruş ödemeyeceğini belirtti.

BAF Başkanı, tazminattan yararlanacak kişilerin, mahkȗmiyetini kanıtlamaları gerektiğini söyledi. 

Sezgin Mümin, Türk adlarını almayanların bu davadan yararlanamayacağının da altını çizdi.


Mümin, bu konuyla ilgili daha geniş bilgi verileceğini de bildirdi.

Basın açıklaması metni:

   Sevgili T Haber ile Ajans Bg Okurları ve Totaliter Rejimin Değerli Siyasȋ Mahkȗmları,

   Komünist rejimin yıkılmasından bu yana 23 yıl geçti; fakat bugüne kadar hiçbir kurum, kurluş ya da şahıs cezaevlerinde yatan ve Belene kamplarına sürülen Bulgaristan Türkleri ve yakınları ile ilgilenmedi. Ancak artık canla başla Bulgaristan Türklerini hakkını hukunu savunan sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu vardır. 
   Değerli T Haber ile Ajans Bg okurlarının verdiği destekle bütün sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bizlere desteğini sürdürmenizi de istirham ediyoruz. Sizleri asla hayal kırıklığına uğratmayacağımızdan emin olabilirsiniz.
   Türklerin çıkarlarını savunan sivil toplum kuruluşu olarak soydaşlarımızın kanını yerde bırakmayacağız; 1989 yılı öncesi Bulgaristan Türklerine yapılan zulümlerin hesabını soracağız.
   Hepinizi tazminat davası açmak için mahkemelere başvuru yapmaya davet ediyoruz. Dava açmak için cebinizden tek kuruş ödemeyeceksiniz. Açılacak tazminat davasından yararlanacak kişiler, 1989 yılı öncesi komünist dönemde Eski Zağra, Sofya, Pazarcık ve Bulgaristan'ın daha birçok yerinde hapis yattığına ve  Belene gibi birçok yere kampa sürüldüğüne dair belge sunması gerekecek. Bulgaristan Adalet Federasyonu Başkanı olarak çok yakın zamanda başvuru formu örneğini T Haber ile Ajans Bg'de yayınlayacağız, sonrada o forumları sizlere sunacağız. Zaten doldurulacak forumları Yüksek Adliye Kurulu’ndan (VSS) aldık.
   Türklüğünü korumak için çeşitli zulümlere maruz kalmış soydaş ve dava arkadaşlarımıza hem irtibat hem kolaylık sağlamak için Türkiye’deki birkaç dernekle görüşmelerimiz olacak.
  
 Sizleri haklarınızı aramaya davet ediyoruz!

Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

4 yorum:

  1. T Haber, Türk ırkının bir numaralı medyasıdır.

    YanıtlaSil
  2. Biz gözümüzü açıp bunu daha önce yapmalıydık. Daha önce açmalıydık tazmınat davasını.

    YanıtlaSil
  3. sezgin mümünü destekleyin arkadaşlar. barlada ziyafet çeken dpslilerle hiçbir yere varılmaz. onna sadece kendini düşünür. bülelerinden hayır gelmez.

    YanıtlaSil
  4. Sezgin bütün Türkler seni destekliyor.

    YanıtlaSil


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER