Sezgin Mümin, Milanov’un Soya Donüş Süreci’nde aktif rol aldığı gerekçesiyle Kırcaali valisi atanmasına karşı - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Sezgin Mümin, Milanov’un Soya Donüş Süreci’nde aktif rol aldığı gerekçesiyle Kırcaali valisi atanmasına karşı

Sezgin Mümin, Milanov’un Soya Donüş Süreci’nde aktif rol aldığı gerekçesiyle Kırcaali valisi atanmasına karşı

31 Mayıs 2013 Cuma

Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, yeni kurulan hükümetin Başbakanı Plamen Oreşarski’ye yazdığı mektupta Milan Milanov’un Kırcaali valisi atanması ihtimaline sert tepki gösterdi.

BAF Başkanı, karma bölgelerdeki gelişmeleri takip ettiği konusunda uyardığını yazdı.

Sezgin Mümin mektubunda Milan Milanov’un, Soya Dönüş Süreci’nin ideoloğu olduğunu da vurgulayarak halkta memnuniyetsizlik yaratacağını belirtti.


Mümin, Avrupa’nın insan haklarıyla ilgilenen bütün kurumlarına başvuracağının ve Bulgaristan’daki gelişmeleri Avrupa Birliği ülkesi elçiliklerine de bildirdiğinin altını çizdi.

Mektup metni:


Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu Başkanı Sezgin Mümin’den


Bulgaristan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu
Başbakanı Plamen Oreşarski’ye
Knez Dondukov Bulvarı, Nu: 1
1000 (1194) Sofya

M E K T U P

Sayın Oreşarski,

   Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Başbakanı seçilmenizden dolayı sizleri tebrik eder, çalışmalarınızda başarılar ve makul kararlar almanızı dilerim.
   Sivil toplum kuruluşu başkanı olarak etnik olarak çok sayıda Türklük bilincine sahip ve Müslüman Bulgaristan vatandaşlarının görüşlerini savunur, Milan Milanov ile Trayan Babunski’nin Kırcaali valisi adayı gösterilmesinden Bulgaristan’da memniyetsizlik belirdiğini bildirmek isterim.   

  Sofya Askerȋ İl Savcılığı'nın (SVOP) listesindeki II – 048 No'lu 1999 yılı tarihli Bulgaristan Cumhuriyeti ve Avrupa hukuku ve Uluslararası hukuk ilkeleri ve normlarına tamamen aykırı Dava'nın işlemlerinin sonuçlandırılmasını talep ediyoruz, dava artık yirmi yıldan fazla zamandır soruşturuluyor (!). Totaliter rejimin baskıcı kesiminin, Soya Donüş Süreci diye bilinen Bulgaristan Müslümanlarına uygulanan asimilȃsyonu düzenleyip gerçekleştiren bütün mimarları ile üst düzey memurlarının büyük bir kısmı, şu an yaşayanlar arasında değil.
Bütün bunlar, (işlenen suçların kurbanlarının) hakkını hukukunu olumsuz etkiliyor, sonuç olarak da etkili yagıdan kaçınıldığını gösteriyor. 
Bölgedeki İdeoliji Kolu yöneticisi Milan Milanov ile BKP'nin yönetici üyesi Trayan Babunski gibi Bulgar Komünist Partisi'nin (BKP) Bölge Komitesi (OK)  ile doğrudan ilişkili insanların atanması; ikisinin de utanç verici sözde Soya Dönüş Süreci eyleminde aktif rol almaları kabullenilecek bir durum değil.
   Bulgaristan Adalet Federasyonu, bütün karma bölgelerde Soya Donüş Süreci'nde doğrudan rol almiş ve yönetimden çekilmek istemeyen ahlȃksızların aday gösterilip gösterilmediğini takip edecek.
   Sırasıyla insan haklarının uygulanmasından sorumlu birçok Avrupa kurumuna girişimlerimizle ilgili rapor hazırlamaktayız, Bulgaristan'daki Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçiliklerine de bildirmekteyiz.


İletişim hattımız:
Başkan: Sezgin Mümin
tel.: 0879260546
e-mail: ncpjustice@abv.bg
Organizasyon Sekreteri:
Remzi Hamdi, tel.: 0889530964



Bulgarca orijinalinden bir parça:















Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER