Eşref Kahraman, BAHAD'dan ayrıldı - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Eşref Kahraman, BAHAD'dan ayrıldı

Eşref Kahraman, BAHAD'dan ayrıldı

1 Haziran 2013 Cumartesi

Balkanlarda Adalet, Haklar, Kültür ve Dayanışma (BAHAD) derneği Başkanı Eşref Kahraman, iç muhalefetin baskısıyla koltuğunu bıraktı.
BAHAD'ın eski Başkanı, geleceğin HÖH ile Mestan'da olduğunu söyleyerek Kasim Dal'ı göçmenler ile Bulgaristan Türklerinin desteklemediğini savundu ve Hak ve Özgürlükler Hareketi'ndeki bütün aksiliklerden bir zamanlar partinin ikinci adamı olan Dal'ı sorumlu tuttu.
Kahraman, Lütvi Mestan'ın HÖH yönetimine gençleri getireceğine dair ümit beslediğini de belirtti ve HÖH'ün tek kurtuluşunun bu olabileceğini de vurguladı.

BAHAD'IN DURUŞU
BAHAD bir sivil toplum kuruluşu olarak her zaman HÖH'ün geleneksel muhalifi oldu. 20 yıldan fazla zamandır da Ahmet Doğan'ı eleştirdi. Seçimlerden önce ise sürpriz bir şekilde Mestan'ı desteklediğini bildirdi.

KAHRAMAN, BULGARİSTAN'DA NASIL GÜNDEME GELDİ
Eşref Kahraman, kömünist dönemde Belene kampına sürülmesi gerekçesiyle Bulgaristan'a dava açtı. Açtığı dava sonuç vermemesi durumunda Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmaya kararlı olduğunu vurgulamakta.

Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER