Makedonya'da bir Türk radyosu - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Makedonya'da bir Türk radyosu

Makedonya'da bir Türk radyosu

30 Mayıs 2013 Perşembe

İki öğrenci kısıtlı imkanlarla Makedonya'da Türkçe yayın yapan bir radyo kurdu.
Makedonya'da iki öğrenci kısıtlı imkanlarla Türkçe yayın yapan bir radyo kurdu. Geçtiğimiz yıl internetten yayına başlayan ve bir süre sonra da karasal yayına geçen radyonun ismi ise Vrapçişte

ESKİ BİR RADYOCU VERİCİ HEDİYE ETTİ
Enes Ali ve Sübbi Hüseyin isimli iki öğrencinin kurduğu Vrapçiste, eski bir radyocunun dikkatini çekti ve radyoya 20 Kw gücünde bir verici hediye etti. Vrapçişte bu sayede karasal yayın da  yapıyor. 
Amaçlarının, Makedonya'da Türklerin de var olduğunu ve Makedonya'da yaşayan Türklerin sesini dünyaya duyurmak olduğunu söyleyen Enes Ali, imkanların kısıtlılığından şikayetçi. 

TEKNİK DESTEĞE İHTİYAÇ VAR
Yazete'ye radyo hakkında bilgi veren Enes Ali: "Kimden destek istesek bütün kapılar kapandı. Şu an verici gücü her geçen gün düşmeye başladı. Kısacası radyomuz kapanma noktasına geldi. Reklam alabilmek için çok güçlü bir vericiye ihtiyacımız var. Amacımız Makedonya'ya Türkçe'yi daha gür bir sesle duyurmak. Tek arzumuz teknik destek" şeklinde konuştu. 

RADYONUN İSMİ NEDEN VRAPÇİŞTE?
Vrapçiste aslında Makedonya'da bir kasabanın ismi. Burası, Türklerin en yoğun olduğu ve Türkiye'den bir çok siyasi liderin ve ünlünün ziyaret ettiği bir Türk kasabası. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin yanı sıra, Necati Şaşmaz, Zübeyr Şaşmaz, Cüneyt Aysan ve Hakan Şükür Vrapçiste Kasabası'nı ziyaret eden isimler arasında. 

YAZETE.COM
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER