Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinden hatırlatma - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » , » Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinden hatırlatma

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinden hatırlatma

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Bulgaristan’ dan emekli aylığı alan kişiler, her takvim yılının Ocak ve Temmuz aylarında sağ olduklarını belirten yazılı beyanlarını, 18 yaşını dolduran yetimler ise öğrenim belgelerini, Bulgaristan Yetkili Kurumu’na göndermek zorundadırlar.
Bulgaristan Emeklilik Kanununa göre ülkemizden emekli aylığı alanların adreslerine önceden posta ile Genel Müdürlüğümüzce gönderilen yaşam belgeleri, her yıl Ocak ve Temmuz ayında doldurulup onaylattırıldıktan sonra Genel Müdürlüğümüze iade edilmekte ve bu şekilde temin edilen belgelerin Bulgaristan Milli Sigorta Enstitüsüne Kurumumuzca gönderilmesi suretiyle aylıkların ödenmesinin devamı sağlanmaktadır. 
Ancak, yaşam belgelerinin, adreslerin güncel olmaması, hatalı yazılabilmesi ve postadaki gecikme gibi nedenlerle Bulgaristan Milli Sigorta Enstitüsüne zamanında veya hiç ulaşamaması, aylık ödemelerinin durdurulmasına ve dolayısıyla aylık sahiplerinin mağduriyetlerine sebep olmaktadır..

Bu nedenle yeni uygulama aşağıda açıklanmıştır:
1- Bulgaristan Emeklilik Kanununa göre ülkemizde emekli aylığı alanlar, “Bulgaristan Yaşam Belgesi”ni Kurumumuzun www.sgk.gov.tr Internet adresinde bulunan “Yurtdışı/Form ve Dilekçeler“ bölümünden temin edebilecekleridir.doldurulmasından sonra sosyal güvenlik il/merkez müdürlüklerindeki yurtdışı işlemleri servis şeflerince veya ikametgahlarının bağlı olduğu muhtarlıklarca Ocak ve Temmuz ayı içerisinde tasdik edilecek ve tasdik tarihi belirtilecektir.
2- Belge, doldurulup onaylandıktan sonra aylık sahibi tarafından her yıl Ocak ve Temmuz ayı içerisinde “Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı - Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü - Yurtdışı Borçlanma ve Tahsis İşlemleri Daire Başkanlığı - Mithatpaşa Cad. No: 7 - 06437 Sıhhiye/ANKARA” adresine gönderilecektir.
3- Yaşam belgeleri Bulgaristan Milli Sigorta Enstitüsüne toplu bir şekilde posta yoluyla Genel Müdürlüğümüzce intikal ettirilecektir.
4- Belgenin, aylık sahipleri tarafından zamanında gönderilmemesi durumunda aylık ödemelerinin Bulgaristan Milli Sigorta Enstitüsü tarafından durdurulacaktır.
“Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı - Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü - Yurtdışı Borçlanma ve Tahsis İşlemleri Daire Başkanlığı
İLGİLİ FORM DERNEĞİMDE DOLDURULMAKTADIR, ÇAY KAHVE BONUS
HER HANGİ BİR SEBEPLE(HASTALIK,YOLCULUK,V.S.) ,KENDİSİ GELEMEYENLER DERNEĞİMİZE İLGİLİ BELGELERİ (EMEKLİ MAVİ KATRINI VE AÇIIK ADRESİNİ YAZAN NOT.) BİZE İNTİKAL ETTİRSİNLER
BALKAN TÜRKLERİ
KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
GEBZE ŞUBESİ
Adres : Arapçeşme mah. Gençlik Cad. No: 4(Belediye karşısı) Gebze / KOCAELİ
Telefon : 0262 6412220 GSM-: 0532 305 01 41
e-mail : balturkgebze@hotmail.com Web: http://www.balturk.org.tr/
*Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, 11.08.1987 tarih, 87/12003 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla “Kamu Yararına Dernek” statüsündedir.
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER