Protestoların onsekizinci gününde de “İstifa” sesleri yankılandı - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Protestoların onsekizinci gününde de “İstifa” sesleri yankılandı

Protestoların onsekizinci gününde de “İstifa” sesleri yankılandı

2 Temmuz 2013 Salı



Onsekizinci gün de Oreşarski hükümetini protesto etmek için binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanlığı ile Bakanlar Kurulu’nun önünde bir araya geldi.



Meclise yakın geçişler trafiğe kapatıldı. Sokaklar yine “İstifa” çığlıkları ve yuhlamalarla yankılandı.



İçişleri Bakanlığı’nın (MVR) verilerine göre protestoya 5 bin 500 cıvarı vatandaş katıldı.



Gösteride “Ataka baltayı taşa vurdu – Bolen’i (ruh hastası) sadece para tatmin eder”, “Ya özgürlük ya Soyvetler Birliği” yazılı pankartlar dikkat çekti.



Bir gösterici ise Bulgar Sosyalist Partisi’nin (BSP) Genel Başkanı Sergey Stanişev’i kafesin içinde resmedilmiş pankartı savurdu.



Bugünkü protestonun sloganı “Şimdi siyasȋ değişim”di.



Bölgede polislerle jandarmalar, yoğun güvenlik önlemi aldı.



ÖTEKİ ŞEHİRLERDEKİ PROTESTOLAR

Filibe’deki protesto

Filibe’de 150 civarı vatandaş belediyenin önünde hükümeti protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Göstericiler, Filibe panayırına gideceğini belirti.

Polis yoğun güvenlik önlemi aldı.



Varna’daki protesto

50 civarı Varnalı, ellerinde Bulgar bayraklarıyla belediyenin önünde düzenlenen protestoya katıldı. Protestocular belediyenin önündeki kavşağı trafiğe kapattı. Sokaklar yine “İstifa”, “Mafya”, “Kızılca çöplükler” diye bağırmalarla yankılandı.

Protestocular, Mariya Luiza Caddesi’ndeki geçişleri de durdurdu.

Onlarça araç trafikte tıkandı kaldı. Sadece şehir otobüslerinin geçişine izin verildi.

Bazı sürücüler, protestocuların kurduğu barikadı aşmaya çalıştı.

Protestocuların bir kısmı da geçişi kapatmak için yolun ortasına oturdu.

Göstericiler, yolu bloke etmelerinin hemen ardından belediyenin bahçesine çekilde.

Protestocular, yarın da saat 18:30’da hükümeti protesto etmek geleceklerini duyurdu.



Burgaz’daki protesto

20 civarı Burgazlı, hükümeti protesto etti. Bugünkü protestolar, sakin geçti. Bağıran ya da slogan atan olmadı. Protestocular, hükümetin istifası ile Seçim Kanunu’nda değişiklik yapılmasını istediğini belirtti.



Tırnova’daki protesto Yağmura rağmen 10 civarı vatandaş, ellerinde Bulgar bayraklarıyla Tırnova’daki protestoya katıldı. Protestocular, Oreşarski hükümetinin istifasını, yeni seçim ve Seçim Kanunu’nda değişiklik istedi.

Protestolar, polis gözetimi altında geçti.

Protestocular, Facebook’ta açtıkları “Veliko Tırnovo DANS with me” sayfasında birleşti. Sayfayı 260 kişi beğendi.



Sliven’deki protesto 20 civarı vatandaş yine hükümeti protesto etmek amacıyla Sliven’in merkezinde bir araya geldi. Protestocular merkezden yola çıkarak yaya bölgesinden geçerek valilik ile Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Bulgaristan Vatandaşları Avrupa Kalkınması (GERB) partisinin merkezine uğradı. Protesto, kesintili ıslık çalma ve yuhlamalarla geçti.

Göstericiler, yine “Mafya”, “İstifa”, “Zafer bizim oluncaya kadar her gün böyle devam edecek”, “Kızılca çöplükler”, “HÖH dışarı” diye bağırdı.

“Eşkıyalarla aynasızların olmadığı yönetim istiyoruz, GERB, BSP ve HÖH’ün olmadığı yönetim istiyoruz”, “Mecliste 4 Bulgar Komünist Partisi (BKP) var”, “Devletimi oligarşiye kaptırmamak için buradayı”, “Sergey, Volen ve Mestan aynı bostanda yetişmiş kabak” yazılı pankartlar da asıldı.



Slivenliler, istekleri yerine getirilinceye kadar protestoları sürdüreceğini belirtti.



Protestoları organize edenler, nefret ile şiddet içeren söylemlerde bulunanları protestolardan uzaklaştıracaklarının altını çizgi.



Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER