Protestocular, Başbakan Oreşarski’nin makam aracını mı durdurdu? - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Protestocular, Başbakan Oreşarski’nin makam aracını mı durdurdu?

Protestocular, Başbakan Oreşarski’nin makam aracını mı durdurdu?

1 Temmuz 2013 Pazartesi



Protestocular, Boyana Sempti’nde Başbakan Plamen Oreşarski’nin makam aracını durdurmak amacıyla etten duvar ördü.

Daha sonra Millȋ Koruma Teşkilȃtı (NSO) yaptığı basın açıklamasıyla NSO aracının saat 7:50 cıvarı durdurulduğunu ve araçta korunan şahıs bulunmadığını bildirdi.

Daha sonar polis gelip, araçları durduranların kimlik belgelerini konrtol etti.



BAKANLAR KURULU’NUN ÖNÜNDE DE GÖSTERİ VARDI

Aynı zamanda Bakanlar Kurulu’nun önüne gelen protestocular, şu mesajı verdi:

Buraya Temmuz güneşini karşılamaya geldik; bu, bizim ilk dileğimiz. İkincisi de hükümetin istifa ettiğini görmek. İktidar şanlı Bulgar milletini kızdırmasın. Demagojiye de hiç gerek yok. Onlara inanacak insane kalmadı.

Bakanlar Kurulu’nun önğnde kahve eylemi düzenleyen 200 civarı vatandaş var. Zaman geçtikçe göstericilerin sayıları artmaya devam etti. Göstericiler kavşağı trafiğe kapattı.



GÖSTERİCİLER ADLİYE SARAYI’NA YÖNELDİ

Göstericiler daha sonra Bakanlar Kurulu’ndan ayrılarak Başsavcı Sotir Tsatsarov’u selȃmlamak için Adliye Sarayı’nın önünde kendilerini bekleyen gruba katıldı. Saat tam 9:40’ta Stamboliyski Bulvarı kavşağı trafiğe kapatıldı. Yine “İstifa”, “Mafya”, “Kızılca çöplükler” çığlıkları atıldı.



GÖSTERİCİLER PROTESTO MEYDANINDAN AYRILDI

Göstericiler, saat 10:10 geçe protesto meydanından ayrıldı, ancak akşama doğru yine Bakanlar Kurulu’nun önünde bir araya geleceğiz diye anlaştı.



PROTESTOCULAR ARASINDA PROVOKATÖR VAR MI?

Protestocular kendi aralarında provokatör olmadığını, yolsuzluğa karşı olduklarını, 23 yıldır yolsuzluktan yargılanan olmadığını açıkladı.



Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER