Geçici hükümetin bankalara 2 milyon 222 bin 498 leva borcu var. - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Geçici hükümetin bankalara 2 milyon 222 bin 498 leva borcu var.

Geçici hükümetin bankalara 2 milyon 222 bin 498 leva borcu var.

17 Mayıs 2013 Cuma


Trud gazetesinin yaptığı araştırmaya göre geçici hükümetin bakanlarının Bulgaristan ve yurtdışındaki bankalara 2 milyon 222 bin 498 leva borcu var. 
Hesabı en kabarık bakan ise Çevre ve Sular Bakanı Yuliyan Popov. Tam 210 bin 523 İngiliz sterlini (484 bin 207 leva) kredi çektiği ortaya çıktı. 
75 bin 414 avro (147 bin 811 avro) ile Maliye Bakanı Kalin Hristov ikinci yerde. Maliye Bakanı, önce 28 bin 923 avro konut kredisi, daha sonra da 46 bin 491 tüketici kredisi çekti. Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Bakanı Deyana Kostadinova 43 bin avro (84 bin 280 leva) ipotek kredisiyle üçüncü sırada. Ekonomi Bakanı Asen Vasilev, Hırvat üniversitesine 50 bin dolar (75 bin 500 leva) yüksek öğrenim kredisiyle dördüncü yeri aldı. 
Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Gelişim Bakanı Ekaterina Zaharieva 40 bin leva ile daha düşük kredi çekenler arasında yer aldı. Üstelik Ekaterina Zaharieva, doğabilecek olası çıkar çatışmasının önüne geçebilmek için eşinin A ile A Mimarları (A i A arhitekti) şirketinden borç aldığını bildiren tek bakan. Ardından Avrupa Fonlarından Sorumlu Bakan ve Üçüncü Başbakan Yardımcısı İliyana Tsanova geliyor. Tsanova 13 bin İngiliz sterlini (29 bin 900 leva) çekti. Adalet Bakanı Dragomir Yordanov da 10 bin leva ile kredi limitini aştığını, 10 bin leva limit de kredi kartında olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanı Petya Pırvanova'nın da 2010 yılında 36 ay vadeli 10 bin 500 leva tüketici kredisi çektiği belirtildi. 
Marin Raykov başta olmak üzere diğer 8 bakanın bankalara borcu olmadığı açıklandı. 

Aydın Osman | T Haber
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER