Milletvekili dağılımında 120 - 120 Pat pozisyonu - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Milletvekili dağılımında 120 - 120 Pat pozisyonu

Milletvekili dağılımında 120 - 120 Pat pozisyonu

17 Mayıs 2013 Cuma


Merkez Seçim Kurulu (MSK) geçtiğimiz Pazar günü yapılan erken genel seçimlerin kesin sonuçlarını açıkladı. Buna göre seçimlerden birinci parti olarak çıkan GERB’in 97 milletvekili olduğu kesinleşti. Diğer partilerde dağılım ise şöyle: 

BSP - 84 
HÖH- 36 
ATAKA - 23 

120’ye 120 MİLLETVEKİLİ 

Meclisten kurulan yeni hükümetin onaylanması için en az 121 milletvekilinin olurunu alması gerekiyor. Halihazırdaki milletvekili aritmetiği ise buna izin vermiyor. GERB ile Ataka partisinin kuracağı olası koalisyon toplam 120 milletvekili toplayabiliyor. Ayni şekilde BSP’nin doğal koalisyon ortağı olarak görünen HÖH’le BSP koalisyonu da 120’den fazla milletvekili çıkartamıyor. 

T-Haber
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER