İçişleri Bakanlığı genel sekreteri, istihbarat teşkilȃtı kadrosundan seçildi - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » İçişleri Bakanlığı genel sekreteri, istihbarat teşkilȃtı kadrosundan seçildi

İçişleri Bakanlığı genel sekreteri, istihbarat teşkilȃtı kadrosundan seçildi

4 Haziran 2013 Salı

Hükümet, yaptığı basın açıklamasında istifa eden İçişleri Bakanlığı (MVR) Genel Sekreteri Kalin Geogriev'in makamına Devlet Millȋ Güvenlik Ajansı (DANS) Başkanı Svetlozar Lazarov'u önerdiğini bildirdi.

SVETLOZAR LAZAROV KİM?
Svetlozar Lazarov, 21 Ocak 1971 yılında Gorna Oryahovitsa şehrinde dünyaya geldi. Kalifiye eğitimini artırmak için özel kurslara katıldı, FBI ile CIA'li uzmanlardan eğitim aldı. Svetlozar Lazarov, 2008'de DANS birimi amirliğine getirildi. MVR'de kariyeri daha 1999 yılında başladı: Özel terörle mücadele ekibinde komandoluk yaptı. 
Hükümetin basın açıklamasında 2002 yılında Millȋ Güvenlik İstihbaratı'na (NSS) ajan olarak atandığı ve istihbaratta her türlü görevler alarak kademe kademe amirliğe kadar yükseldiği bildiriliyor.

Bakanlar Kurulu'nun önerisi üzerine Cumhurbaşkanının kararı ile MVR genel sekreteri olarak atantı.

İÇİŞLERİ BAKANININ KARİYERİ DE DANS'TA BAŞLADI
Yeni İçişleri Bakanı Tsvetelin Yonçev'in kariyer hayatı da Millȋ Güvenlik İstihbaratı (NSS) ile Devlet Millȋ Güvenlik Ajansı'nda (DANS) başladı. Yonçev, Ağustos 2009'dan Şubat 2011'e kadar DANS'ta başkan olarak görevde bulundu.

Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER