Borisov, Volen Siderov’a çok sayıda dava açıyor - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Borisov, Volen Siderov’a çok sayıda dava açıyor

Borisov, Volen Siderov’a çok sayıda dava açıyor

8 Haziran 2013 Cumartesi



Eski Başbakan Boyko Borisov, milliyetçi parti Ataka’nın Genel Başkanı Volen Siderov’a hakaretten dava açacağını bildirdi.

Volen Siderov, eski başbakanı hükümetin uçağıyla yurtdışına yabancı şirketlere para kaçırmakla, kaçakçılıkla, uyuşturucu ve fuhuş ticareti ile suçladı. Ataka’nın Genel Başkanı, Borisov’un hükümet ve asker uçağı ile Bulgaristan’dan Lübnan’a para kaçırıp yabancı şirketlerin hesabına aktarıldığını öne sürdü.

Siderov, Monitor gazetesi ile yaptığı söyleşide Borisov’un bütün bunları eski İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov, Rumen Nikolov-Paşata, Dimitır Stefanov – Mitko Karatista ve başkaları ile yaptığını söyledi.



SİDEROV’A DAVA AÇIYOR

Medyalara konuşan Borisov “Bugün birçok dava açıyorum. Avukat Markovski’nin, Siderov’un attığı iftiralarla yaptığı karalamalara ilişkin vekȃlet vermesini bekliyorum” dedi.



“LÜBNAN’LA KATAR’A YALNIZCA BİR KERE GİTTİM”

GERB Genel Başkanı Borisov, Lübnan ile Katar’a bütün gazeteciler, ticaret heyeti ile bir kez gittiğini, ancak o ülkelere girmek için hükümetin uçağını kullanmadığını belirtti. Borisov, bunların karalama ile iftira olduğunun da altını çizdi.



MECLİS, BUNLARI SORUŞTURACAK KURUL OLUŞTURDU

Meclis, Borisov hükümetinin uçuşlarını araştıracak geçici kurul oluşturdu. Kurul, soruşturmak için Çarşamba gününü seçti. Oluşturulan kurulu Ataka milletvekilleri yöneteceği açıklandı.



SİYASÎLERLE İŞ ADAMLARININ DİNLEMEYE ALINMASI

Birkaç gün önce Antimafya ekibinden Grigor Zdravkov, özel siparişleri yerine getiren gizli bir örgütün, Tsvetan Tsvetanov ile Boyko Borisov’un talimatıyla GERB hükümeti döneminde siyasȋlerle iş adamlarını dinlediğini kaydetti.

“Özel GDBOP”u (Ornaize Suçla Mücadele Müdürlüğü) Paşata, Borisov ve Tsvetanov’un kurduğu öne sürüldü.

Uyuşturucu çetelerine de yataklık ettiği söyleniyor.



GERB LİDERİ CEVAP VERDİ

GERB lideri Boyko Borisov, uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgisi olmadığını savundu. Borisov, yeryüzünde uyuşturucu ile bu kadar fazla mücadele veren insanlar azdır diyerek başarılı operasyonlar yürüttüğünü kaydetti.


Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER