"Ataka ile HÖH arasında bir anlaşma olmasa da, BSP aracılığıyla birbirine bağlı" - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » "Ataka ile HÖH arasında bir anlaşma olmasa da, BSP aracılığıyla birbirine bağlı"

"Ataka ile HÖH arasında bir anlaşma olmasa da, BSP aracılığıyla birbirine bağlı"

24 Haziran 2013 Pazartesi

Siyaset Uzmanı Antoniy Gılıbov, Bulgaristan Ulusal Radyosu’yla (BNR) yaptığı söyleşide şu an yeni parti karteli oluşumun başında olduğumuzu söyledi ve “Ataka, BSP’nin düşündüklerini yüksek sesle söylüyor.” dedi. 

Antoniy Gılıbov söyleşide “Kayıtlara dikkatlice bakarsanız Siderov, Cumhurbaşkanına hakaret ederken Meclis Başkanı Sayın Mihov’un yaptığı gibi Sayın Mestan ile Sayın Stanişev de oturup sustu. Ataka ile HÖH arasında bir anlaşma olmasa da, BSP aracılığıyla birbirine bağlı.” diye açıkladı.

Gılıbov, 2005’teki senaryonun benzerinin yaşandığını, fakat bugün çıkar ilişkilerinin daha açık seçik görüldüğünü belirtti.

Gılıbov, bugün en büyük sorunun, iktidarın yönetimden vazgeçmesi olduğunu vurguladı.
Gılıbov “Kimse annelik maaşı ve 1. sınıf öğrencileriyle ilgili kararın sosyal alanda alınmış bir önlem olduğunu ciddi ciddi iddia edemez. Aslında “Enerji” ile “Güvenlik” sektörünün yeniden yapılandığı görülür. “Güvenlik” ile “Enerji”, bütün eski sosyalist ülkelerinde Rus etkisi altında bulunan iki sektör.” diye konuştu. 

Gılıbov, erken seçimlerin krizi derinleştirip Avrupa’dan gelecek yardımlara engel olacağı iddialarının kesinlikle saçmalık olduğunu savundu ve bunların, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka’nin işine gelen tezler olduğunu öne sürdü.

Siyaset uzmanı, gelecek seçimlerde aynı sonuçların alınamayacağının altını çizdi ve öbürü meslektaşlarının bu gerçeği gizlediğini söyledi.

Antoniy Gılıbov, siyasetçilerin bu yüzden de yeniden seçim düzenlenmesine, istifaya ve seçim öncesi döneme girmeye karşı çıktığını kaydetti.

Gılıbov, BSP’nin siyasette kalabilmesi için Seçim Kanunu’nda değişiklik yapılmasını benimsediğini, kanunda ancak 1 ayda yapılabilecek 4-5 değişiklik yapılabileceğini ifade etti.

“ŞU AN EN CİDDİ BULGAR SİYASETÇİSİ, KOSTOV’DUR”
Gılıbov, söyleşisinde şu sözlere de yer verdi:
Siyasetle ilgilenen insanların, İvan Kostov’un sözlerini okumasını içten yürekten diliyorum. Kostov, şu anki durumu değerlendirip analiz edebilme kapasitesine sahip en ciddi Bulgar siyasetçisi olmaya devam ediyor. 

Gılıbov, Güçlü Bulgaristan Demokratları (DSB) partisinin yürüttüğü siyasette bazı değişikliklere gitme ihtimalinin yüksek olduğunu kaydetti.

Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER