Protestolar, onbirinci gününde - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Protestolar, onbirinci gününde

Protestolar, onbirinci gününde

24 Haziran 2013 Pazartesi



Bugün yine bin civarı vatandaş, Sofya’da Bakanlar Kurulu’nun önünde protesto düzenlendi. Protestolar, onbirinci gününde de devam etti.

Protestoculara katılanlar artmaya başladı.

Göstericiler, “İstifa”, “Kızılca çöplükler”, “Mahlȗklar” diye çığlık attı.

Göstericilerin elinde bayrak ile “Bakan Kristian Vigenin: DS ile BKP veledi dışarı”, “Vaktiniz doldu! İşiniz bitti!”, “Oreşarski bir an önce istifa et” yazılı pankartlar vardı.

Protestocular, Kartal Körüsü Değişimi adlı halk partisi kurmanın plȃnlandığını, kurulacak parti adına broşürler dağıtıldığını söylüyor. Ancak kurulması plȃnlanan partinin ardında kimlerin durduğu bilinmediği açıklandı.

Göstericiler, kıyafetlerle Hak ve Özgürkükler Hareketi (HÖH), Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka’nın evlilik yaptığını ima eden mesajlar verdi. 

ÖBÜRÜ ŞEHİRLERDEKİ PROTESTOLAR 
Filibe’deki protesto 
Filibe’de bugün 500’ün üzerinde vatandaş protestoya katıldı.

Protestocular üçe ayrılarak üç farklı noktayı trafiğe kapatacağını belirtti. Birileri Çifte Banya kavşağını, diğerleri Stoçna Gara kavşağını, geri kalan da Merkez Garı (Tsentralna Gara) kavşağını trafiğe kapatacak. Göstericiler, vatandaşlara kadın ve çocukla protestolara gelmemeleri çağrısında bulundu ve gösterilerin şiddetinin artacağı konusunda uyardı.

Protestocular, Trakya otobanındaki geçişleri durduracağını duyurdu.

Bir pankartta “Bize kulak asmazsanız kötü olur” yazıyordu. 

Varna’daki protesto 
Bugünkü ulusal protestoya 150 civarı Varna sakini katıldı. Protesto, Veselin Mareşki’nin seçim öncesi afişlerini temizlemekle başladı. Bir çöp kazanında “Mareşki Varna’yı sen pisletiyorsun biz temizliyoruz” yazısı var. Göstericiler, sokaklardaki iş adamlarının afişlerini yırtıp çöpe attı. 

Pankartlardaki “Bulgaristan satılık değil”, “23 yıldır yönetiyorlar, iktidarı sona erdiğinde de özür diliyorlar”, “GERB, BSP ve Atka’yla bataklığa doğru sürükleniyoruz”, “Bahçedeki kurumuş dalları kesin” yazıları dikkat çekti.

Göstericiler “İstifa”, “BSP’ye hayır”, “Kızılca çöplükler”, “GERB’e hayır” diye bağırdı.

Burgaz’daki protesto 
Bugünkü protestoya 30 civarı Burgazlı katıldı. 10 civarı polis de güvenlik önlemi aldı. Her geçen gün Burgaz’da protestoya ilginin azaldığı görülüyor. Çoğu, bu durumu 20 yıldır ülkede olup bitenler yüzünden insanların inancını kaybetmesiyle açıklıyor. Bazıları Burgaz’ı “uyuşuk şehir” ilȃn etti.

Protestocular “Buradakiler ümitli, kafede olanlarda belki ümit yok, belki de ümitleri kahveyle birlikte bardağın dibinde” sloganını attı.

Bazıları da Bulgar yazar-ozan İvan Vazov’un şiirinden “Tirte geçikmiş kavim! Ölü müsüs, diri misin sen de bilmiyorsun! Senden sonra bir nesil geliyor, onlara ne bırakacaksın” mısrasını okudu. 

Protestocular yine aynı talepte bulundu: hükümetin istifası, yeni seçim kanunu, zorunlu oylamayla bağımsız adayların milletvekili olma olanağı. 

Göstericiler, siyasete kirlenmemiş yeni şahısların girmesini hedeflediklerini ifade etti. 

Tırnova’daki protesto 
Tırnova’da 10 civarı vatandaş barışçıl protestoya katıldı. Göstericilerin ellerinde “Mafya”, “İstifa” yazan pankartlar vardı.

Yarınki protestonun saat 18:30’da Bulgaristan Ana Meydanı’nda yapılacağı duyuruldu.

Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER