Bulgaristan'ın AB üyeliği dondurulacak mı? - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Bulgaristan'ın AB üyeliği dondurulacak mı?

Bulgaristan'ın AB üyeliği dondurulacak mı?

28 Haziran 2013 Cuma

Bulgaristan'daki gelişmelerden ve siyasetçilerin tutumundan tedirgin olan Alman siyasetçileri, Bulgaristan'ın geçici olarak Avrupa Birliği'nde oylama hakkının elinden alınmasını teklif etti.

Birçok AB üyesi ülkelerin siyasetçileri de, Lizbon Anlaşması'nın yedinci maddesi uyarınca Bulgaristan'ın tartışmalarda oylama hakkının elinden alınmasını istedi.

Avrupa Sorunları Komisyonu'nun, Alman meclisinde kapalı kapılar ardında bu konuyla ilgili oturum düzenlediği bildirildi.

Alman Federal Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu'nun Başkanı Günter Krichbaum "Seçimle hükümetin değişmesi doğal bir süreç, ancak hükümetin iktidarına korumak adına devleri feda etmesi asla kabullenilemez." diye açıklama yaptı.

ALMANYA'DA VOLEN SİDEROV DA TARTIŞMA KONUSU
Milliyetçi Ataka partisinin Genel Başkanı Volen Siderov, Almanya'da en ince ayrıntısına kadar tartışıldığı bildirildi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ile Bulgar Sosyalist Partisi'nin (BSP) Ataka'yla iyi geçinerek iktidarını korumaya çalıştığı belirtildiği açıklandı.

Ataka partisi, aşırı sağcı ve Avrupa karşıtı olarak tanımlandı.

HÖH MİLLETVEKİLİ PEEVSKİ'NİN DANS'IN BAŞINA GETİRİLMESİ
HÖH milletvekili Delyan Peevski'nin Devlet Milli Güvenlik Ajansı'nın başına getirilmesiyle hükümetin sadece halkın güvenini değil, AB'deki meslektaşlarının da güvenini kaybettiği kaydedildi.

Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER