“Kostinbrod’da bulunan 351 bin 75 oy pusulası sahte değil” - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » “Kostinbrod’da bulunan 351 bin 75 oy pusulası sahte değil”

“Kostinbrod’da bulunan 351 bin 75 oy pusulası sahte değil”

27 Haziran 2013 Perşembe



Medyalara konuşan Başsavcı Yardımcısı Borislav Sarafov, 12 Mayıs seçin günü öncesi Kostinbrod’da bulunan 475 bin 417 oy pusulasından 351 bin 75’inin  sahte olmadığını açıkladı.



Sarafov, her bir belgenin kontrolden geçtiğini belirtti ve neye dayanarak tam sayı verebildiklerine anlam veremediğini ifade etti.



Sarafov, 12 Mayıs seçim gününde kullanılabilecek bütün oy pusulalarının alrılmış olması gerektiğinin altını çizdi ve geri kalan pusulaların da yırtılmış, kırışmış, ezilmiş durumda olduğunu belirtti.



Başsavcı Yardımcısı Sarafov, Kırcaali, Silistre ve Varna’ya olduğu gibi bütün bölgelere ayrılmış pusulaların olduğunu kaydetti.



Sarafov, 40 bine yakın oy pusulasının da yurt dışı için ayrıldığını söyledi ve davayla ilgili 28 tanığın sorgulandığını, delillerin gözden geçirildiğini, 3 kere el konma olduğunu söyledi.



Sarafov, medyalara bilgiyi kendisi adına kimin sızdırdığını bilmediğini de savundu.



Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER