Protestoların onuncu günü - T HABER
Son Haberler:
BAF, Bulgaristan Türklerinin sorunlarının masaya yatırılmasını talep etti.Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'a yazdığı mektupta kurulacak hükümeti Bulgaristan Türklerinin sorunlarını çözmesi halinde desteklemesini istedi.Mektubun kopyaları da Meclis'te temsil edilen Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) , Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Ataka Partisine gönderildi. Sezgin Mümin, 11 Ocak Bildirisi'ni Meclis'e sunan GERB'e; özellikle de Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar Partisi (DSB) Genel Başkanı İvan Kostov'a teşekkür etti.
Ana Sayfa » » Protestoların onuncu günü

Protestoların onuncu günü

23 Haziran 2013 Pazar



Binlerce vatandaş, onuncu gün de Plamen Oreşarski hükümetini protesto etmek için Bakanlar Kurulu’nun önünde bir araya geldi.


Gösterciler ellerinde bayrak ve pankartlarla slogan attı. Şu an ortalık sakin, fakat yoğun polis güvenlik önlemi artırılmış durumda.


Bakanlar Kurulu’nun önüyle Bağımsızlık (Nezavisimost) meydanı trafiğe kapatıldı.


Protestocuların ellerindeki pankartlarda “Biz yorulursak onlar da yorulacak”, “Sol görüş, sağ cep”, “Bu, arsızlığınıza karşı bir protestodur”, “Af mı, yok sağ ol”, “Sizi bedava oradan atıyoruz”, “Bulgar polisi saygıya lȃyık”, “Bugün Bulgar meclisi ile Bulgar siyaseti olan Yeni Bulgaristan’ı kuruyoruz” yazıları vardı.



PROTESTOCULARIN ARASINA SIZMAYA ÇALIŞAN BİR GRUP GENÇ

Bir grup siyahlar içinde genç, binlerce vatandaşın arasına sızmaya çalıştı. Bazı protestocular, bu gençleri futbol sloganlarından tanıdığını ifade etti. Bir grup gencin polise ihbar edildiği bildirildi. Polisler, şiddeti önlemek amacıyla gençlerin etrafını sardı. Protesto sakin geçti.



DİĞER ŞEHİRLERDEKİ PROTESTOLAR

Filibe’deki protesto

Bugün Filibe’de 500 civarı vatandaş, protestoya katıldı. Protesto yürüyüşü yine aynı istikamette sürdü.



Varna’daki protesto

Varna’daki hükümet karşıtı protestolar da yoğum polis güvenlik önlemleri altında sakin geçti. Protestoya 250’nin üzerinde vatandaş katıldı. Protestocular arasında çocuklu anneler de vardı.



Aydın Osman | T HABER
Bu yazıyı paylaş :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın


BAF'ın Türklerin sorunları üzerine çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YAZILAR

Arşiv

Etiketler

Döviz Kur Çevirici

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2013. T HABER - Bütün Hakları Saklıdır.
Template Created by Creating Website Published by T HABER
Proudly powered by T HABER